Turismul in Creta

Creta este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Grecia, insula avand aproximativ 260 km lungime si 60 latime. Daca ar fi un concurs de frumusete intre insulele grecesti, Creta ar fi cu siguranta printre favorite. Intr-adevar, unii considera ca nu exista nici un alt loc pe pamant la fel de frumos ca si Creta, opinie confirmata de cei norocosi care au vizitat insula. Creta, avand o populatie de aproximativ 650.000 locuitori nu simbolizeaza doar soare, mare si nisip, ci este un loc plin de vitalitate, caldura, ospitalitate, cultura si infrastructura excelenta.

Creta este recunoscuta nu doar pentru plajele sale ci si pentru peisajul contrastant. Relieful insulei variaza de la campii fertile la munti inalti si de la orase aglomerate la sate mici si linistite. Daca va doriti ca in concediul in Creta sa vizitati locurile minunate si nu doar sa va bucurati de plajele insorite, iata cateva locuri pe care nu ar trebui sa le ratati:

– Peisajele: munti inalti, vai luxuriante, podgorii, paduri dese si zone desertice cu palmieri;
– Ruinele civilizatiei Minoan
– Pesterile: insula este brazdata de peste 3.000 de pesteri, unele dintre ele fiind faimoase, cum ar fi pestera in care Sf Paul a trait sau pestera Milatos
– Insula Spinalonga: o fortareata venetiana impresionanta prin fascinanta arhitectura